بررسی شغل آتش نشانی از دیدگاه طب کار(1)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 13 اردیبهشت 1398

بررسی شغل آتش نشانی از دیدگاه طب کار(1)

همان طور که دیدیم، کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در مقالات قبل به بررسی در مورد آثار جبران ناپذیر و خطرهای شغلی برروی شغل های مختلف تحقیق و بررسی کردند. در این مقاله می خواهیم راجع به بررسی ها و تحقیقات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برروی شغل پرخطر آتش نشانی بپردازیم.

آتش نشانی جزو آن دسته از شغل های پر مخاطره است که مرگ و میرهای زیادی را شامل می شود که بیشتر این مرگ و میر ها به علت تنگی نفس و درنتیجه مشکلات قلبی عروقی به علت دود ناشی از آتش سوزی می باشد. طبق بررسی ها و تحقیقات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای هر آتش نشان باید دارای ویژگی هایی مانند تناسب اندام داشتن، وزن مناسب و... باشند تا در حین انجام عملیات بتوانند به درستی به اطفای حریق بپردازند. طبق آماری که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برروی این مسئله که تا چه حد آموزش های لازم در مورد ایمنی و سلامت به آتش نشانان داده شده است، به این نتیجه رسیدند که آموزش های بسیارکمی در مورد اطلاع رسانی به آتش نشانان داده شده است.

 بنابر بررسی ها و آمار کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع پی بردند که آمادگی جسمانی مربوط به عملکرد شغلی در آتش نشانی از جمله ویژگی هایی است که آتش نشان ها باید به آن توجه کنند. آتش نشان ها در محیط های خطرناک و پیچیده کار می کنند. بنابراین باید شرایط لازم جسمانی را برای روبه رو شدن در این شرایط سخت را دارا باشند. طبق تحقیقات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، آتش نشان هایی که شرایط لازم جسمی را ندارند به عنوان مثال افزایش وزن دارند، باعث مشکلات تنفسی و درنتیجه مشکلات قلبی عروقی شده و درحین انجام عملیات آتش نشانی به درستی نمی توانند وظایف خود را انجام دهند و هم چنین این که سلامتی خود آن ها نیز به خطر می افتد. طبق تحقیقات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، شعل آتش نشانی به آتش نشان هایی احتیاج دارد که از لحاظ استقامت عضلانی  قوی باشند. به همین دلیل سطح آمادگی ناکافی آتش نشان ها می تواند عملکرد شغلی ان ها را کاهش داده و خطر آسیب های بیش فعالی را برای آتش نشان ها افزایش دهد. براساس تحقیقات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که افزایش آمادگی جسمانی باعث افزایش بهره وری و افزایش ظرفیت کاری برای آتش نشان می باشد.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای دریافتند که تمرینات جسمانی برای آمادگی هرچه تمام تر برای انجام عملیات ها وظیفه هر آتش نشانی است. هم چنین این که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع پی بردند که آتش نشان هایی که در آموزش های فیزیکی منظم مشغول به کار بودند احتمال آسیب جدی کمتری می بینند در مقایسه با آتش نشان هایی که کمتر از لحاظ جسمانی آمادگی های لازم را دارند و این که از بررسی های کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای نشان داده شد که آتش نشان هایی که به طور مرتب آموزش می دهند وسطح آمادگی جسمانی بالاتری دارند کارآیی خاص خود را به نحو کارآمد تری نسبت به آتش نشان های غیرمتمرکز انجام می دهند.

در ادامه  بامطالب جدیدتر در اختیار شما عزیزان خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید