حفاظت فردی (2)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 30 مهر 1398

حفاظت فردی (2)

در مقاله قبل راجع به وسایل حفاظت فردی در حیطه مواد شیمیایی زیر نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای مقاله ی قبل را برای شما عزیزان به نمایش گذاشتیم که ادامه آن را در این مطلب بازگو خواهیم کرد.

همانطور که در مقاله قبل برای شما گفتیم قرار شد که دو مورد وسایل تنفسی خود تامین و مورد دیگر پایش هوا را توضیح دهیم.

وسایل تنفسی خود تامین از دید کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای: وسایل تنفسی خود ایمن یا به عبارت دیگر تجهیزات تنفسی کپسول سرخود رسپیراتورهای خاصی هستند که شامل یک منبع پرتابل از هوای تنفسی یا اکسیژن بوده که جهت حفاظت کاربر در محیط های حاوی گازهای سمی یا کم اکسیژن به کار می روند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی هایی که روی موضوع مربوطه داشتند به این نتیجه رسیدند که این رسپیراتورها منبع تامین هوا کپسولی است که در پشت کاربر جای گرفته و هوا با فشار مثبت را تامین می کند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای این تجهیزات را به دو صورت  سیستم های مدارباز و مدار بسته تقسیم بندی کردند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای از نظر شکل ظاهری و نحوه قرار گرفتن روی ماسک های تنفسی را می توان در انواع زیر تقسیم بندی کرد:

  • ماسک هایی که به طور محکم روی صورت قرار می گیرند:

این نوع ماسک ها خود به سه دسته کلی ربع ماسک، نیم ماسک و تمام صورت طبقه بندی می شوند.

  • ماسک هایی که به طور محکم روی صورت قرار نمی گیرند:

این نوع ماسک ها شامل هودها، لباس های کامل، بلوز ها یا هملت ها می باشند.

نکته مهم دیگر که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی ها به آن پی بردند این بود که  در ارتباط با رسپیراتورها، توجه به توجه به فشار درون ماسک می باشد. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای این موضوع را فهمیدند که در صورتی که فشار درون ماسک بیشتر از فشار هوای بیرون باشد، رسپیراتور فشار مثبت و چنان چه که کمتر از آن باشد، رسپیراتور فشار منفی می باشد. اختلاف فشار از دید کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای وقتی اهمیت دارد که احتمال نشت مواد زیان آور معلق در هوا به درون رسپیراتورها مطرح باشد.

فاکتورهای حفاظتی رسپیراتورها برای آلاینده های ذره ای و گازی ارایه شده است. فاکتور حفاظتی عبارت است از غلظت آلاینده موجود در هوای اتمسفر به غلظت آلاینده داخل ماسک می باشد. به عنوان مثال اگر فردی در محیطی که غلظت آلاینده مورد نظر در آن 100PPM است از ماسکی با فاکتور حفاظتی 25 استفاده کند، کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که انتظار می رود که        غلظت آلاینده در درون ماسک از 4 PPM تجاوز نکند. فاکتور حفاظتی از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در واقع نمایانگر کارآیی و راندمان رسپیراتور ها می باشد.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که در استفاده از وسایل حفاظت فردی باید از موارد زیر احتمال حاصل نمود:

  • انتخاب مناسب وسایل حفاظت فردی برای فرد بر حسب نوع وظیفه
  • در دسترس بودن وسیله حفاظت فردی
  • تمیز و سالم بودن وسیله
  • سرویس و نگهداری وسیله توسط افراد مسئول و آموزش دیده

در ادامه مطلب بعدی راجع به پایش هوا زیر نظر وسایل حفاظت فردی همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید