بررسی بیماری های اسکلتی_ عضلانی از نظر طب کار(1)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 18 اردیبهشت 1398

بررسی بیماری های اسکلتی_ عضلانی از نظر طب کار(1)

در این مقاله می خواهیم برای شما عزیزان راجع به تحقیقات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برروی ناراحتی های اسکلتی_عضلانی در کارهای اداری مطالبی را گردآوری کرده و دراختیار شما بگذاریم.

یکی از برنامه های کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، درمان و آموزش پزشکی تدوین و انتشار رهنمود های مربوط به حوزه ها و زمینه های مختلف بهداشت حرفه ای، طب کار، بهداشت محیط و سایر موضوعات مرتبط است که با بهره گیری از توان علمی و تجربی همکاران متعدد از سراسر کشور انجام شده است. در این راستا سعی شده است که ضمن بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی، از تجربه کارشناسان و متخصصین حوزه ستادی مرکز سلامت طب کار و بهداشت حرفه ای نیز استفاده شود.

هدف کارشناسان طب کارو بهداشت حرفه ای از این مقاله، ارائه دستورالعمل ها و معیارهای مربوط به آرگونومی اداری و تدوین راه کارهای مرتبط با پیشگیری از بروز و شیوع صدمات اسکلتی عضلانی ذیربط می باشد.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بیماری های اسکلتی_ عضلانی را چنین تشریح می کند:

این نوع بیماری ها شامل انواعی از اختلالات و آسیب هایی در ماهیچه ها، اعصاب، تاندون ها، لیگامان غضروفی، مفاصل، غضروف و رگ های خونی است و هم چنین این که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که این نوع اختلالات در اثر افتادن، سقوط و یا مشابه این ها رخ نمی دهد. طبق بررسی های کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، بیماری های اسکلتی_عضلانی شامل درد و سوزش در انگشتان و حتی تا قسمتی از آرنج است و یا همراه با تورم تاندون به عضله،التهاب و بیرون زدگی دیسک همراه با درد در پشت می باشد. طبق آمار به دست آمده از کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، این بیماری بیشتر به ضایعات دست، آرنج ها، بازوها و شانه منجر می شود که قسمت هایی مثل گردن، پشت و حتی زانوها را هم تحت تأثیر قرار می دهد. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، برای این دسته از عوارض عبارات مشابه دیگری نیز به کار می برند که البته در اکثر موارد می توان این واژه ها را هم معنی فرض کرد. برخی از این موارد به قرار زیر هستند:

_آسیب های ناشی از تحمل استرس های مکرر

_عوارض ناشی از فشارهایموضعی تکراری

_سندروم ناشی از فعالیت های شغلی بیش از حدود تحمل

_عوارض ناشی از حرکات تکراری

_پیچ خوردگی و فشار

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای با بررسی ها و تحقیقاتی که روی موضوع مورد بحث داشتند به این نکته پی بردند که، بیماری های  MDS با آسیب هایی که به طور ناگهانی پیش می آیند مانند رگ به رگ شدگی یا پیچیدگی مفاصل، تغییر شکل بدن در اثر کار مضر و زیاد، فشار های کاری چندروزه تفاوت دارد. هم چنین با کوفتگی های قسمت خاصی از بدن مثل سوزش و درد شانه ها و کتف در اثر ورزش های فشرده و سنگین چند روزه نیز متفاوت است. برطبق نتیجه کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، این نوع آسیب ها شاید علائمی مانند بیماری های  MDSرا نشان دهند و با چند روز استراحت و درمان نیز سریع بهبود می بایند اما علائم MDS از این نوع آسیب ها به دو شکل اند. اول اینکه این بیماری ها در دل ماه ها و سال ها مواجه نهفته است و دوم این که این گونه عوارض حتی با استراحت چند روزه نیز  آثار آن بر بدن به جای می ماند و یک دوره درمان کامل شاید سال ها به طول بیانحامد. در ادامه با مطالب جدیدی در اختیار شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید