بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(17)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 05 تیر 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(17)

همان طور که در مقالات قبل راجع به بررسی دلایلی که ممکن است باعث کاهش درد ناراحتی های اسکلتی-عضلانی در میان کارکنان اداره مختلف توسط کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای صحبت کردیم و مطالبی را در اختیار شما قرار دادیم که در ادامه در خصوص همین موضوع با شما خواهیم بود.

همان طور که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی های بسیار در مطالب قبل به آن نیز اشاره کردند، عبارت MSD  عبارتی است که به طیف گسترده ای از اختلال های بافت نرم اطلاق می شود، مثل آن هایی که روی مهره های ستون فقرات، ماهیچه ها، مفصل ها، غضروف ها، اعصاب، رگ های خونی، زردپی ها یا رباط ها تاثیر می گذارند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، به این نکته پی بردند که یکی از دلایل اصلی MSD حرکات مکرر است. معمولا از اختلال هایی که ناشی از فعالیت های مکرر هستند به عنوان آسیب های کششی مکرر نام برده می شود. یک اصطلاح هست به نام  RSIکه به انباشتگی آسیب های جزیی روزانه ناشی از فعالیت های معمول دلالت دارد. بسته به سطح فعالیت فرد، انباشتگی حجم آسیب ها می تواند منجر به کاهش توانایی بدن برای بهبود خود شود که در نهایت منجر به یک صدمه بالقوه جدی می گردد. برطبق آمار کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، از اوایل سال 1990، RSIها به طور روزافزونی در محیط های اداری در حال ظهورند. با نگاهی اجمالی شاید این موضوع تعجب آور به نظر برسد، چون دفتر کار وقتی با محیط های صنعتی مثل خط های تولید، جایگاه های بارگیری قیاس شود امن به نظر می آید. با این وجود، طبیعت زیرک RSIها معلوم شده است. از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، این آسیب ها قابل معاینه نیستند، بلکه آسیب های زیرساختی هستند که به مرور زمان و با فعالیت های مکرر روی هم جمع می شوند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی ها روی موضوع مربوطه به این نکته پی بردند که، از آن جا که این آسیب ها به مرور زمان گسترش می یابند، می توانند به مراتب از یک جراحت جدی که به نقطه معینی از بدن وارد شده تشخیص و معاینه شان دشوارتر باشد. برای همین مردم از نشانه های هشداردهنده غفلت می کنند و در حین درد به کارشان ادامه می دهند و متوجه نیستند که صدمه سنگینی به خود وارد می کنند در همین حال، انباشتگی آسیب ادامه پیدا می کند. از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، بدتراز انباشتگی این است که وقتی این آسیب ها به یک MSD کامل تبدیل شوند درمانشان بسیار پرهزینه تر و سخت تر خواهد بود. معمولا راحت تراست که این مشکلات را تا دیر نشده و اختلال های تمام عیار نشده اند درمان کرد.

محققین طب کارو بهداشت حرفه ای، در بررسی عوامل بروز بیماری های MSD به این نتیجه رسیدند که به غیر از عوامل فیزیکی، عوامل اجتماعی روان شناسی نیز رو بروز ضایعات عضلانی-اسکلتی موثرترند که در مطلب بعدی بیشتر راجع به آن صحبت خواهیم کرد.

در ادامه با مطالب حدیدتر همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید