بررسی تاثیرات مواد شیمیایی در زندگی روز مره از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای(3)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 13 شهریور 1398

بررسی تاثیرات مواد شیمیایی در زندگی روز مره از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای(3)

در مطالب قبل دیدیم که بر اساس پژوهش های کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، مواد شیمیایی در زندگی روزمره انسان ها چه آثار زیان باری را بر جای گذاشته اند که در ادامه در خصوص همین موضوع با شما همراه خواهیم بود.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای روی این موضوع که مواد شیمیایی چه آثار زیان باری را برروی انسان ها در عصر حاضر گذاشته بررسی ها و آزمایشات فراوانی را انجام داده اند. بر اساس این بررسی ها، نشان داده شد که مواد شیمیایی متنوعی که محیط پیرامون ما را احاطه نموده است شامل بیش از 100 عنصر اساسی مانند آهن، سرب، جیوه و مس، اکسیژن و نیتروژن می باشد.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که، بسیاری از مردم آگاهی کافی از اثرات احتمالی کوتاه مدت و طولانی مدت موادی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم روزانه با آن ها در تماس هستند را ندارند. به هر حال این روند رو به افزایش تماس انسان با مواد شیمیایی در محیط های کار و یا سایر محیط ها موضوعی مهم بوده و ضرورت داشتن دانش کافی در مورد مواد شیمیایی و مدیریت صحیح استفاده از آن ها را مشخص می نماید.

مبنی بر گزارش رسیده از کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، سالیانه در حدود 100 تن جیوه، 3800 تن سرب، 3600 تن ترکیبات فسفات و حدود 60000 تن مواد شوینده در اثر فعالیت های انسان وارد دریای مدیترانه می شود. می دانیم که تقریبا تمام اقیانوس های جهان با مشکل آلودگی رو برو هستند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع پی بردند که، در حالی که تکنولوژی شیمیایی محصولات شیمیایی متنوعی را به وجود آورده و موجب رونق اقتصاد جهانی شده است، استفاده بی رویه و دفع غیر بهداشتی مواد زاید ناشی از آن ها سلامت انسان را به مخاطره انداخته  و فاجعه های زیست محیطی را سبب گردیده است.

ایمنی شیمیایی از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، ارتباط تنگاتنگی با سایر جنبه های ایمنی مانند دستور العمل های روش کار آزمایشگاهی، وسایل حفاظت فردی، ایمنی برق و دفع مواد زائد خطرناک دارد.

کار شناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی های بسیار توصیه کردند که استفاده کننده گان مواد شیمیایی همواره مسئول بوده و باید مراقب باشند تا به مدیریت صحیح مواد شیمیایی دست یابند.

 از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای مسئولیت مدیریت و نیز کارگران برای استفاده صحیح از مواد شیمیایی در محیط کار شامل موارد زیر می باشد:

  1. هدف از استفاده مواد شیمیایی
  2. نحوه استفاده
  3. مقدار مورد استفاده
  4. روش دفع مواد زاید شیمیایی

امروزه مسلم گردیده که برای دست یابی به یک توسعه پایدار صنعتی و کشاورزی و در عین حال تامین سطح بالایی از سلامت برای افراد شاغل، عموم جامعه و حفاظت از محیط زیست، استفاده از مواد شیمیایی باید تحت کنترل بوده و به طور صحیح مدیریت شود.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع پی بردند که اولین و مهم ترین مرحله در مدیریت صحیح مواد شیمیایی داشتن یک تعهد اخلاقی است. اما تجربه کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای نشان داده است که برنامه های ایمنی اختیاری معمولا کافی نبوده و لذا در این راستا، تدوین قوانین و مقررات، برنامه های ایمنی مدون و اجرایی نمودن آن ها از ضروریات است.

به طور کلی مقررات مربوط به مواد خطرناک و عوامل شیمیایی حیطه بسیار پیچیده ای بوده که در آن یافته های علمی و موارد قانونی در کنار یکدیگر آمده تا با کمک آن ها بتوان به ایمنی شیمیایی و مدیریت صحیح مواد خطرناک دست یافت.

در ادامه با همین موضوع همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید