بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(16)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 01 تیر 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(16)

در مطالب قبل راجع به بررسی ها و مطالعاتی که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برروی عواملی که باعث تشدید ناراحتی های اسکلتی – عضلانی در میان کارکنان اداره های مختلف می شود اعم از صندلی ها، کامپیوتر ها و... و ارائه راهکار های مختلف برای شما عزیزان مطالبی را گردآوری کرده و در اختیارشما قرار دادیم. در این مقاله با بررسی کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برروی آرگونومی محیطی مطلب را ادامه خواهیم داد.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای آرگونومی محیطی را به شرح ذیل تقسیم بندی کرده اند:

  • روشنایی: روشنایی مناسب برای کار با کامپیوتربه عنوان یکی از عوامل اصلی در پیشگیری از ناراحتی های چشمی( شامل خستگی چشم، سوزش و کاهش و یا تارشدن دید و دوبینی) محسوب می شود. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع اشاره کردند که، در تنظیم شرایط روشنایی از دیدگاه میزان شدت روشنایی، کارکنان اداره های مختلف بهتر است  به کتابچه راهنمای حدود تماس شغلی وزرات بهداشت مراجعه کنند.
  • توصیه ها:

-پرده های مقابل پنجره برای کاهش درخشندگی بسته شود.

-مانیتور باید به نحوی تنظیم شود که از درخشندگی آن جلوگیری شود.

-از روشنایی های شدید و متغیر در میدان دید جلوگیری شود.

-مانیتور باید با زوایه 90 درجه نسبت به پنجره تنظیم شده باشد.

- از فیلترهای ضد روشنایی، پوشش های مانیتور یا کاهش دهنده نور استفاده شود.

-چراغ بالا خاموش و در عوض چراغ مطالعه روشن شود.

-کامپیوترها بهتر است در بین روشنایی ها قرار بگیرند به جای اینکه مستقیما زیر نور باشند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از انجام بررسی ها روی موضوع مربوطه به این نتیجه رسیدند که، خیره شدن به مانیتور می تواند باعث خستگی چشم شود. خستگی چشم می تواند متأثر از نگاه کردن برای مدت طولانی به صفحه مانیتور و یا خشک بودن چشم باشد. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نکته پی بردند که کاربران برای رفع خستگی چشم خود، باز و بسته کردن تعمدی پلک ها در فواصل زمانی می تواند چشمان آن ها را مرطوب نگه داشته و هم چنین زمان های منظمی را برای استراحت چشم داشته باشند و در این زمان ها برای چند ثانیه به این طرف و آن طرف و به اشیای دور خیره شوند.

  • خستگی بصری از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای: خستگی دید از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، زمانی پیش می آید که کارکنان برروی یک جسم در فاصله نزدیک تمرکز کنند. این موضوع به این دلیل اتفاق می افتد که، عضلات چشم برای اجسام نزدیک تر از 6 متر باید سخت تر کار کنند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، اعلام کردند که نور نامناسب ممکن است باعث افزایش این موضوع گردد و هم چنین این که خستگی چشم یک نشانه رنج آور است. اما این موضوع بدان معنا نیست که ادامه کار با کامپیوتر باعث صدمه به چشم می شود.  کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از مطالعات روی موضوع مورد بحث به این نکته ی بردند که، اگر پس از تنظیم روشنایی، نور و مکان مانیتور در محل کار هنوز تاری دید، خارش و خستگی چشم را کارکنان  احساس کردند، حتما به اپپتومتریست مراجعه کنند. اگر کار، کارکنان مستلزم این است که  در روز بیش از یک ساعت با کامپیوتر کارکنند، حتما هرسال چشمشان را چکاپ کنند.
  • شرایط جوی: کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع اشاره کردند که، تنظیم شرایط محیطی از نظر حرارت و رطوبت برای مهیا سازی شرایط بهتر محیطی الزامی است. در ادامه در خصوص همین موضوع با شما همراه خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید