بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(12)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 22 خرداد 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(12)

همان طور که در چندین مقاله اخیر در مورد تلاش ها و بررسی هایی که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در زمینه کاهش درد و ناراحتی های اسکلتی-عضلانی در میان اداره های مختلف صحبت کردیم و هم چنین این که، این کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در مورد نحوه درست قرار گرفتن کامپیوتر ها و ماوس ها به منظور کاهش آسیب به کارکنان برای شما مطالبی را گرد آوری کردیم که در ادامه در خصوص همین موضوع با شما عزیزان خواهیم بود.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که، یکی از مسائل اصلی در انتخاب ماوس این است که آیا ماوس فقط برای دست راست طراحی شده یا برای هردو دست. هر دو دستاورد مزایا و معایب خودشان را دارند.  کارشناسان طب کار  و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که ماوس راست دست برای راحتی دست راست بهینه شده و برای مچ دست که کمتر دور خودش بچرخد و خم شود. اما کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای گفتند که ماوس دو جهته برخلاف ماوس راست دست در هردو دست می تواند استفاده شود و بنابراین برای تعادل در کار می تواند بین دست ها جابه جا شود. با این وجود کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای  بعد از بررسی هایی که روی ماوس های مختلف و شکل آن ها داشتند به این نتیجه رسیدند که شکل ماوس باید به گونه ای بماند که با هر دو دست همخوان باشد. یک طراحی دو جهته برای استاندارد های حقوقی هم مفید تا کارمندان چپ دست و راست دست هر دو استخدام شوند. دو ویژگی دیگر ماوس ها ازنظر  کارشناسان طب کار  و بهداشت حرفه ای این است که یکی این که کلید و ماوس باید  مستقیما در جلو کارکنان و نزدیک به آن ها باشد،ثانیا شیب صفحه کلید باید به گونه ای تنظیم شود که  مچ دست در وضعیت مستقیم قرار بگیرد. مچ دست نباید در حین تایپ کردن روبه بالا و یا رو به پایین باشد.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که، دست ومچ در حین تایپ و استفاده از صفحه کلید باید به صورت معلق شناور روی صفحه کلید حرکت می کنند و از پدهای مچ دست تنها برای استراحت مچ ها در حین تایپ کردن استفاده کنند.

 نتایج مطالعات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای نشان داده است که کارمندان تمایل به استراحت بازوهای خود به جای مچ دست ها در حین استفاده از کامپیوتر دارند. از این حالت باید پیشگیری شود چرا که استفاده از استراحتگاه مچ برای پشتیبانی ازبازوها و استراحت دادن به آن ها باعث می شود که حرکات از مچ دست به سمت پایین و انگشتان انتقال یابند که این می تواند باعث ایجاد مشکل شود. هم چنین کارمندان بایدبه این نکته توجه کنند که از تکیه دادن مچ دست ها بر روی اشیاء تیز نظیر لبه میز خودداری کنند.

با پیشرفت تکنولوژی در طراحی صفحه کلیدها، نمونه های پتانسیل ابتلا به آسیب های آرگونومیکی را کاهش خواهند داد و به کاربر کمک خواهند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که ماوس های آرگونومیکی زیر باعث کاهش آسیب های آرگونومیکی و کمک به کاربران می شوند:

  • ماوس های پایی
  • ماوس های قابل تنظیم
  • ماوس های بی سیم

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از مطالعاتی که داشتند به این نتیجه رسیدند که، زمانی که کاربران با صفحه کلید کامپیوتر کار می کنند ساعد اپراتور باید    تقریبا موازی با سطح زمین باشد، مچ ها و دست ها در ردیف وسط صفحه کلید در یک موقعیت صاف، دوباره موازی با سطح زمین گسترده باشد. بازوها باید به طور طبیعی نزدیک به بدن در یک موقعیت راحت قرار بگیرند.

در ادامه با همین موضوع در اختیار شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید