بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(10)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 18 خرداد 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(10)

در چندین مقاله قبل راجع به ویژگی صندلی هایی که باید به منظور کاهش درد ناراحتی های اسکلتی-عضلانی مورد استفاده قرار بگیرند و همچنین این که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای چه بررسی ها و تلاش هایی در این زمینه داشته اند مطالبی را گردآوری کرده و در اختیار شما قرار دادیم. در ادامه می خواهیم برای شما راجع به ایستگاه کار با کامپیوتر در میان کارمندان اداره های مختلف صحبت کنیم.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی های مختلف روی نوع صندلی های کارمندان راجع به صفحه نمایش کامپیوتر برای کارمندانی که در حال استفاده از کامپیوتر هستند انجام داده اند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که مانیتورها باید مستقیما در جلوی اپراتور قرار بگیرند. لبه بالایی مانیتور نباید زمانی که اپراتورها در وضعیت بدنی مناسب قرار گرفته کمی بالاتر از چشم های اپراتور قرار بگیرند و فاقد هرگونه انعکاس خیره کننده باشد. از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، جایگذاری و تنظیم صحیح مانیتور می تواند باعث کاهش خستگی چشم، شانه، گردن و پشت شود.

انواع مختلفی از تنظیمات مانیتور وجود دارد:

  • کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که ارتفاع مانیتور باید به نحوی تنظیم شود که از ایجاد خیرگی های احتمالی جلوگیری شود. اساسا سیستم بینایی ما به نحوی توسعه یافته است که زمانی که لبه فوقانی سطوح بصری به عقب شیب دارند، بهتر عمل می کند.
  • فاصله مانیتور از فرد از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، باید تقریبا معادل با طول بازو باشد. یکی از دلایل اصلی استرین های چشمی در ارتباط با مانیتور، نزدیکی آن به چشم است. هرچقدر اشیایی که به آن می نگرید دورتر باشند، استرین کمتری در تطابق و همگرایی ایجاد می شود. کاهش استرس های چشمی باعث کاهش احتمال بروز استرین چشمی می شود.
  • کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع پی بردند که، نصب فیلترهای ضد خیرگی باعث حذف خیرگی می شود. در بعضی موارد ممکن است نیاز باشد که روشنایی عمومی را کاهش داد و از روشنایی موضعی برای انجام کار استفاده شود.
  • کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی های بسیار دریافتند که مانیتور ها بهتر است در گوشه راست پنجره و یا سایر منابع نوری قرار بگیرند تا از این طریق بتوان انعکاسات و خیرگی را به حداقل رساند.
  • روشنایی و کنتراست مانیتور را به منظور افزایش قابلیت خواندن و آسایش بینایی باید تنظیم کرد. این تنظیمات می توانند تاثیر عمیقی بر آسایش و راحتی کاربر و سطح تولید کنندگی وی داشته باشند.
  • نمایش تصاویر برروی صفحه باید با ثبات و عاری از سوسو زدن باشد تا آسیب کمتری به کاربران وارد شود.
  • مانیتور باید مرتبا تمیز شود. برای این کار کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که از پارچه هایی که ردی از خود برجای نمی گذارند و شیشه پاک کن یا تمیز کننده های بدون الکل برای تمیز کردن صفحه کردن مانتیور استفاده شود.

در مطلب بعدی در مورد استفاده صحیح از کلید و ماوس به منظور کاهش ناراحتی های اسکلتی-عضلانی طبق نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای صحبت خواهیم کرد.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید