روش صحیح حمل دستی بار

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 05 اسفند 1398

روش صحیح حمل دستی بار

در مقاله قبل در مورد اصلاحات آرگونومی و راهنمای مدیران طب کار در خصوص حمل دستی بار برای شما عزیزان صحبت کردیم که امید وارهستیم نتایج خوبی را از موضوع ارائه شده گرفته باشید. در این مقاله می خواهیم راجع به روش صحیح حمل دستی بار از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برای شما عزیزان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این موضوع پی بردند که کارگران در صورت امکان از بلند کردن بار از روی کف زمین خودداری کنند در صورتی که مجبور به این کار شدند کمر را نباید خم کنند. این کار به کارگران کمک میکند تا هنگام بلند کردن بار ستون فقرات را در وضعیت ایمن حفظ کند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که هم چنین کارگران بار را به بدن خود نزدیک کرده و با فشار دادن به پاها بار را بلند کنند.

راه کارهایی برای بلند کردن یا پایین آوردن و یا پر کردن و خالی کردن بار از دید طب کار:

همان طور که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بیان کردند یکی از ریسک فاکتورهای جابجایی دستی پوسچر است. در این مورد وظایف باید به نحوی طراحی شوند که کارگر بتواند نزدیک به پوسچرهای طبیعی مفاصل بدن کار کند برای تنه در صورت امکان از خم شدن مکرر و چرخش آن در حین انجام وظایف جابجایی دستی اجتناب کنید.

برای شانه ها در صورت امکان باید از دسترسی مکرر به ارتفاع بالای شانه و دسترسی به پشت سر، دسترسی کامل از عرض بدن خودداری کنند. طراحی پست کار تاثیر بسزایی در پوسچرهای کاری دارد.در حالت ایده آل باید به نحوی منجر به طراحی شود که تناسب با طیف وسیعی از کارگران از نظر ابعادی برقرار باشد. از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای قابلیت تنظیم پست کار بهترین راه برای افزایش تناسب با بیشتر افراد است.

هم چنین از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، ویژگی های اشیا(شکل، اندازه و دستگیره) نیز می تواند به شدت وضعیت بدنی را در طول فرآیندهای جابجایی تحت تاثیر قرار دهد. دستگیره ها باید برای حفظ مچ دست در وضعیت طبیعی طراحی شوند تا گیرش قدرتی را امکان پذیر کرده و فشارهای تماسی را به حداقل برسانند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برای کاهش ریسک صدمات، اجرای راهکارهای زیر را پیشنهاد می کنند:

  • اصول بیومکانیک را مد نظر قرار دهید به جای چرخاندن تنه پاهایتان را جابجا کنید.
  • با استفاده از محل های نگهداری مثل قفسه سکو، جابجا کردن وبلند کردن بار را به حداقل برسانید.
  • تعداد دفعاتی که بار زیر ارتفاع وسط ران یا بالاتر از ارتفاع شانه بلند می شود را به حداقل برسانید.
  • با چرخش کاری یا تنوع در وظایف کاری پوسچرهای کاریتان را از یکنواختی خارج کنید.
  • با استفاده از تکیه گاه پا یا صندلی های ایستاده و نشسته پوسچر کاریتان را از یکنواختی خارج کنید.
  • از کفپوش یا کفش های ضد خستگی  برای افرادی که مجبور هستند برای مدت طولانی ایستاده کار کنند استفاده کنید.
  • ارتفاع پست کار را بر اساس ارتفاع کاری مطلوب کارگر تنظیم کنید.
  • از روشنایی کافی برای بهبود قابلیت رویت اشیا استفاده کنید.
  • از آیینه یا سایر وسایل کمک دیداری برای کمک به کارگران جهت انجام ایمن کارها و فعالیت در نقاط کور و موانع استفاده کنید.
  • قبل از شروع به فعالیت حرکات کششی انجام داده و بدنتان را آرام کنید.

در ادامه همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید