بررسی استرس های کاری ناشی از ایستگاه های کاری از نظر کارشناسان طب کار(2)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 11 مرداد 1398

 	بررسی استرس های کاری ناشی از ایستگاه های کاری از نظر کارشناسان طب کار(2)

همان طور که دیدید در مطالب قبل، کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بر روی مسائلی که در میان کارکنان اداره های مختلف ممکن است برای کارمندان رخ دهد مطالبی را گرد آوری کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دادیم.

از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای شرایط محیط کاری که می تواند در حضور و بزرگی ریسک فاکتورها برای ایجاد WMSDs اثر داشته باشند شامل موارد زیر می باشند:

  • دماهای پایین
  • وقفه ها و زمان های استراحت ناکافیبرای بازیابی
  • کارهای ناآشنا یا غیرعادی

علاوه بر شرایط بالا، سایر جنبه های سازمان کاری ممکن است نه تنها به استرس فیزیکی کمک کنند بلکه به استرس روانی هم کمک می کنند. بررسی علمی فاکتورهای کاری مانند پایش عملکرد، سیستم های پرداخت پاداش و... به وسیله کارشناسان طب کار وبهداشت حرفه ای بررسی شده اند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای کنترل های اداری را این گونه تعریف کردنه اند که فعالیت های کاری دیکته شده و سیاست های مدیریتی هستند که به منظور کاهش یا پیشگیری از ریسک فاکتورهای آرگونومیکی به کار می روند.

استراتژی های کنترل اداری را از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به دسته های زیر تقسیم بندی کرد:

  • تغییر در قوانین و دستورالعمل های کاری نظیر برنامه ریزی بیشتر برای برای وقفه های کاری
  • چرخش کارمندان در مشاغلی که از نظر فیزیکی خسته کننده هستند
  • آموزش کارمندان برای ریسک فاکتورهای آرگونومیکی و یادگیری تکنیک هایی برای کاهش استرس و استرین زمانی که در حال انجام وظایف کاری خود هستند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای این موضوع را اعلام کردند که اگرچه کنترل های مهندسی ترجیح داده می شوند اما کنترل های اداری می توانند تا زمانی که کنترل های آرگونومیکی بتوانند اجرا شوند و یا زمانی که کنترل های مهندسی از لحاظ تکنیکی قابل اجرا نیستند به طور موقت مفید و کمک کننده باشند.

از آن جایی که کنترل های مدیریتی تمامی خطرات و ریسک فاکتورها را حذف نمی کند مدیریت سیستم های اداری و سازمانی باید مطمئن شود که سیاست ها و فعالیت ها پیگیری و دنبال می شوند. مثال های متداول از استراتژی های کنترل مدیریتی برای کاهش ریسک فاکتورهای WMSDs از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به شرح زیر می باشد:

  • کاهش طول شیفت یا محدود نمودن میزان اضافه کاری
  • گردش کارمندان در میان چندین شغل تا نیازمندی های فیزیکی مختلف به منظور کاهش فشار روی اعضای و نواحی بدن
  • زمان بند وقفه های بیشر برای استراحت و ریکاوری
  • وسیع یا متنوع نمودن محتویات کاری برای جبران ریسک فاکتورهای مشخصی چون حرکات تکراری پوستچرهای استاتیک و نامناسب
  • تنظیم سرعت کار برای کاهش دادن ریسک حرکات تکراری و دادن کنترل بیشتر روی پروسه کار به کارمند
  • آموزش در تشخیص ریسک فاکتورها برای WMSDs این است که آیا استفاده از تجهیزات فردی به کارکنان به همان صورتی که در صنعت معمول است میسر می باشد؟ یعنی با بکار گیری وسایلی می توان از بروز صدمات اسکلتی – عضلانی پیشگیری نمود که پاسخ پرسش مزبور مثبت است. از این نمونه از وسایل می توان به مواردی چون مچ بند ها و تشکچه های آرگونومیک صندلی اشاره نمود.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که پس از انتخاب روش مقتضی باید مسائل مصوب و موثر ذیربط، طی برنامه زمان بندی شده مناسب به اجرا درایند که بی تردید مشارکت جمعی در حصول اهداف کنترلی نقش مهمی را ایفا می کند.

در ادامه با شما همراه خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید