بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(18)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 09 تیر 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(18)

براساس آن چه که در مقالات قبل گفته شد راجع به بررسی ها و پژوهش هایی که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برروی کاهش ناراحتی های اسکلتی-عضلانی داشتند، در این مقاله به ادامه بحث می پردازیم تا با راه کار های بیشتری در این زمینه آشنا شویم.

محققین طب کار و بهداشت حرفه ای، در بررسی عوامل بروز بیماری های  MSDبه غیر از عوامل فیزیکی، عوامل اجتماعی، روان شناختی نیز در بروز ضایعات اسکلتی-عضلانی موثرند. فاکتورهای شغی روانی-اجتماعی گوناگون از قبیل کار یکنواخت، عدم رضایت شغلی و حمایت و پشتیبانی ضعیف میان همکاران با افزایش ریسک شکایات کمر درد و درخواست غرامت همراه است. هم چنین مطالعات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بر روی موضوع مربوطه نشان داد که فاکتورهای روانی-اجتماعی از قبیل رضایت شغلی کم و فقدان حمایت اجتماعی با کمردرد است.

فاکتورهای روانی-اجتماعی از نظر کارشناسان طب کارو بهداشت حرفه ای، به طور غیر مستقیم و از مسیر پاسخ عمومی بدن به استرس منجر به استرین فیزیولوژیکی می شوند. مطالعات کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای نشان داده اند که مواجهه با استرس منجر به افزایش فشارخون، کورتیکواستروئیدها، ناراحتی های عصبی و تنش عضلانی می شود. همه این تغییرات از نظر محققین طب کار و بهداشت حرفه ای، موجود زنده را برای پاسخ به شرایط تهدید آمیز آماده می کنند. این واکنش های فیزیولوژیکی به استرسورهای روانی-اجتماعی می تواند منجر به افزایش آسیب پذیری اعصاب و عضلات شود. افزایش تنش عضلانی به عقیده کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، پاسخی فیزیولوژیکی است که به عنوان مکانیسم محتملی که استرس را به اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط می کند، بیشتر توجه ها را به خود جلب می کند.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی نتایج خود، به این نکته پی بردند که فاکتورهای روانی-اجتماعی مستقیما بر فاکتورهای آرگونومیکی تاثیر می گذارند. مطالعاتی که رابطه میان اختلالات اسکلتی-عضلانی را با فاکتورهای آرگونومیکی و روانی-اجتماعی در محیط های اداری بررسی کرده اند، به ارتباط مجموعه ای از فاکتورها با اختلالات اسکلتی-عضلانی پی برده اند. علیرغم این که تا کنون شواهد به دست آمده کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای موجود نتوانسته اند این مسیر ها را کاملا تایید کنند (مقطعی بودن اغلب این مطالعات پی بردن به علت را محدود می کند، یعنی نمی توان به این پاسخ رسید که آیا علایم اختلالات اسکلتی-عضلانی منجر به این طرز تلقی می شودکه محیط کار از نظر روانی- اجتماعی نامطلوب است یا محیط کاری که از نظر روانی-اجتماعی نامناسب است مقدمه ای برای گسترش علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی است.)، گستره وسیعی از مطالعات وجود دارند که این مسیر ها را تایید می کنند.

مولفه های شغلی روانی-اجتماعی و آرگونومیکی با هم مرتبط هستند. از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، بار کاری می تواند بر نیرو و سرعت حرکت اثر بگذارد. براین اساس، ممکن است رفتار کارکنان تحت تاثیر بارکاری تغییر کند و بنابراین تمایل به اعمال نیروی بیشتر یا افزایش سرعت کار دارند. در ادامه با مطالب جدیدتر همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید