بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(15)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 30 خرداد 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(15)

در مقاله های قبل به بررسی و بحث کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در مورد ایستگاه های کاری نشسته و طرز استفاده صحیح از وسایلی مانند کامپیوترها، لپ تاپ ها، صندلی ها و ... پرداختیم. در این مقاله می خواهیم به بررسی کارشناسان طب کار وبهداشت حرفه ای در مورد ایستگاه های کاری ایستاده در میان کارمندان اداره های مختلف بپردازیم.

ایستگاه های کار ایستاده و اجزا آن از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای شامل چندین بخش است به شرح ذیل:

  • میزکار:

یکی از اجزای مهم در ایستگاه های کاری ایستاده از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، میز کار است که باید متناسب با داده های ابعادی و نوع کار انتخاب گردد. در صورت امکان میزهایی با قابلیت تنظیم ارتفاع ارجح می باشند.

  • زیرپایی:

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای بعد از بررسی ها اعلام کردند که در کارهای ایستاده نیز می توان از زیرپایی های مناسب که به صورت چهارپایه ای با ارتفاع کم استفاده نمود که در هر زمان امکان قرار دادن یکی از پاها برروی آن مسیر باشد. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نتیجه رسیدند که، تحت این شرایط از کشیدگی عضلات پاها در اثر کارهای ایستاده دراز مدت جلوگیر می شود. کار در مقابل دستگاه های زیراکس نمونه ای از این دسته از ایستگاه های کاری در ادارات محسوب می شود. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نکته پی بردند که در صورت امکان برای ایستگاه های کاری ایستاده باید صندلی های نشسته – ایستاده مهیا شود تا به این طریق ناراحتی اسکلتی – عضلانی در میان کارکنان به حداقل برسد.

  • روشنایی مناسب:

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به منظور آسایش بهتر کارکنان، اعلام کردند که در همه ادارات باید از این که روشنایی در حد آسایش تنظیم شده باشد اطمینان حاصل شود. روشنایی مطلوب از نظر افراد مختلف متفاوت است و تحت تاثیر سن و وظایف کاری است. از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در طراحی سیستم های روشنایی در کارهای ایستاده باید به شرایط انجام کار و میزان دقت لازم توجه نمود. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای اعلام کردند که روشنایی بسیار زیاد نیز می تواند مانند روشنایی بسیار کم باعث ایجاد خستگی بشود. بهترین سطح روشنایی از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای برای  VDT ها که در آن ها از اسناد و برگه های کاغذی استفاده می شود، 300 تا 400 لوکس است. اگر از اسناد کاغذی استفاده نمی شود، سطح روشنایی باید 200 لوکس باشد. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، بعد از بررسی ها به این نتیجه رسیدند که انعکاس نور روی صفحه مانیتور ناشی از روشنایی محیط هم چنین نوری که از مبلمان و وسایل محیط منعکس می شود، مستقیما به چشم کارمندان منتقل می شود. در ادامه با مقالات جدید همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید