بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(8)

تگ: طب کار،بهداشت حرفه ای،معاینات بدو استخدام،سم پاشی،آزمایشگاه معتمد،محیط زیست،آزمایش آب،تائیدیه ارت،تائیدیه دیگ،تائیدیه جرثقیل،سنجش گازهای خروجی دودکش،مشاوره و ایزو

 12 خرداد 1398

بررسی بیماری های اسکلتی-عضلانی از نظر طب کار(8)

براساس مطلب قبل که کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای گفتند که برای کاهش ناراحتی های اسکلتی-عضلانی باید صندلی های آرگونومیکی خاصی را داشته باشند تا بدین وسیله کمتر آسیب ببیند در این مطلب می خواهیم به ادامه این موضوع بپردازیم.

کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به منظور تطبیق دادن ارتفاع کاربر، به این نتیجه رسیدند که ارتفاع صندلی نسبت به سطح زمین باید قابل تنظیم باشد.به گفته کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای، ارتفاع مناسب صندلی می تواند تاثیر عمده و بسیار زیادی روی ساق های پا بگذارد. اگر سطح صندلی بسیار بالا باشد و پاها آویزان باشند فشار بر پشت زانو زیاد خواهد بود و اگر سطح صندلی پایین باشد وزن بدن برروی مرکز ثقل می افتد و باز هم ناراحتی به وجود خواهد اورد. هم چنین کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای به این نکته پی بردند که کفی صندلی آرگونومیکی باید یک خمیدگی در جلوی صندلی داشته باشد. زاویه جلویی صندلی باید انحنایی دور و پایین پشت ساق پای فرد برای بهبود گردش خون در قسمت پایینی ساق پا داشته باشد. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای براساس بررسی هایی که روی موضوع مورد بحث داشتند اعلام کردند که فشار تماسی حاصل از نشستن در یک سطح سخت از ناراحتی نقاط فشار به وجود می آید که با لایه گذاری و برجسته کردن کمتر می شود. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای در سال های اخیر، تکنیک شیب دار کردن صندلی و داشتن گوشه های آبشاری برای کاهش فشار بر نقاط حساس پشت زانو بهترین روش دانسته اند.

صندلی مناسب برای کاهش درد و ناراحتی اسکلتی- عضلانی از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای باید دارای خصوصیات زیر باشد:

  • کفی صندلی باید دارای شیب مناسب و ترجیحا قابل تنظیم باشد.
  • کفی صندلی و پشتی صندلی باید به وسیله روکش پوشیده شده باشد و پارچه آن باید قابلیت جابجایی هوا را داشته باشد.
  • زمانی که یک نفر روی صندلی می نشیند بالشتک صندلی نباید بیش از 2.54 سانتی متر فشرده شود.
  • در مواردی که دوره های طولانی مدت ایستادن به عنوان یک عامل مطرح است تشک های کف صندلی برای از بین بردن تنش وارد بر ستون فقرات و عضلات پشت در دسترس هستند. تشک های ضد خستگی از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای می توانند ساده ترین و موثر ترین راه برای کاهش خستگی ناشی از ایستادن در کارمند باشند. این تشک های ضدخستگی سختی کف را کاهش می دهند. ضخامت آن ها حداقل 3.8 اینچ است. می توانند از فوم های وینیلی فشرده، پلاستیک های قالب گیری شده و یا پلاستیک های اسفنجی ساخته شوند. کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای پی بردند که سطح فوقانی این تشک ها می تواند از مواد ضدلغزش و یا از پارچه های با طرح های جذاب باشد.هر چه قدر انعطاف پذیری تشک بیشتر باشد سطح راحتی که فراهم می کند بیشتر است.
  • از نظر کارشناسان طب کار و بهداشت حرفه ای ارتفاع دسته صندلی باید با توجه به کفی صندلی قابل تنظیم باشد. قابلیت تنظیم ارتفاع دسته صندلی، فشار را در قسمت پشت، گردن و شانه ها کاهش می دهد. در ادامه با مطالب جدید همراه شما خواهیم بود.

مطالب مرتبط

بیشتر از وبلاگ زیصا بخوانید